EXPOZIȚIA

,,GENII ALE CULTURII ROMÂNEȘTI”

          Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad are deosebita plăcere de a organiza o nouă expoziție în colaborare cu Institutul Hispano-Român și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci.

          Expoziția ,,Genii ale Culturii Românești” este un proiect al Institutului Hispano-Român, în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci și cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

          Prin realizarea acestui proiect se dorește aducerea în prim plan a cinci personalități extraordinare ale culturii române, oameni de geniu care au avut o activitate culturală și socială deosebită și care și-au lăsat amprenta asupra moștenirii culturale a poporului român aducând o contribuție deosebită culturii naționale prin activitățile și creațiile lor din cursul vieții.

          În urma acțiunilor culturale și educaționale realizate de către Institutul Hispano-Român de la înființarea acestuia și până în prezent și a muncii de cercetare și evaluare a impactului culturii românești asupra comunităților de români din Diaspora, în mod special a celei din Spania s-a ajuns la concluzia necesității continuării activităților care să aducă în prim plan personalități extraordinare ale culturii române.

          Invitați sunt domnul Manuel Gabriel Păduraru-Ionete, președintele Institutului Hispano-Român, Spania, Daniel Dojan,  managerul Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci și prof. Radu Vladimir.

          Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, ora 1100, la Casa Sturdza-Muzeul Colecțiilor din str. Vasile Pârvan, nr. 4.

  

Organizator dr. Mircea Oancă

 
În conformitate cu Regulamentul UE 679-680/2016 şi Directiva 95/46/CE vă aducem la cunoştinţă că acest mesaj este unul de informare, deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza noastră de date.

Din partea Muzeului ”Vasile Pârvan” , veţi primi informări referitoare la:

  • Invitaţii la evenimente şi vernisaje ;
  • Informaţii şi noutăţi privind activitatea muzeală;
  • Communicate de presă;
  • Alte informaţii cultural ştiinţifice.

Dacă nu mai doriţi să primiţi informaţii de acest gen din partea noastră trimite-ţi un e-mail cu subiectul “dezabonare” la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 
MUZEUL „VASILE PÂRVAN“ BÂRLAD
   str.Vasile Pârvan nr.1, cod.731050 
    tel. 0235.421.691, 0335.404.746
    fax. 0235.422.211
email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 


 

SA INCERCAM IMPREUNA

husi

Monumente Istorice

  Monumente istorice din Vaslui - selecție 1

Monumente istorice din Vaslui - selecție 2

  Monumente istorice din Bârlad - selecție 

  Monumente istorice din Huși - selecție

  Obiective restaurate

  Monumente istorice din mediul rural 01 - selecție

  Monumente istorice din mediul rural 02 - selecție

  Monumente istorice din mediul rural 03 - selecție

  Monumente istorice din mediul rural 04 - selecție

Monumente de For Public conform Legii 120/2006

Monumente de for public din Vaslui - selecție

Monumente de for public din Bârlad - selecție

Monumente de for public din  Huși - selecție

Monumente de for public din Negrești - selecție

Monumente de for public din mediul rural - selecție

Scroll to top